Co s agresivním psem?

Švýcarský vynálezce přišel s nápadem udělat psům umělohmotné násady na zuby. Je to podobný chránič na zuby jako mají například sportovci, kteří si potřebují chránit svůj chrup. Tato násada by měla psovi znemožnit, aby někomu mohl ublížit. Místo devastujícího zranění pak dle vynálezce dojde jen k bolestivému tlaku. Jaká bude skutečnost se ukáže, až pokud se daný výrobek začne vyrábět a ujme mezi pejskaři. Problémem možná bude i cena, podle vynálezce v přepočtu prý až 4.000 Kč za jeden kus. Otázkou je, zda to nebude jen tím, že vynálezcova manželka je zubařka a ještě k tomu švýcarská ;-). Věřím tomu, že vytvoření zubního chrániče vyjde ve Švýcarsku několikanásobek toho než u nás, takže pokud by se násada vyráběla v Česku, mohla by třeba vyjít jen na 900 korun.ir-leasing.ru

Možné problémy:

Švýcarské orgány zatím násadu na psí zuby neschválily, jaký máte názor na její použití vy?

Další možností, jak předejít drastickým zraněním způsobených psími špičáky je jejich zmenšení pomocí obroušení, což někteří zvěrolékaři u problematických jedinců doporučují. Pes pak působí již „jen“ tlakem čelisti, a nezpůsobí až tak velké škody, jako se špičáky. Veterináři provádějící tyto zákroky tvrdí, že se psi s obroušenými špičáky jakýmsi vedlejším efektem změní také povahově a nejsou až tak agresivní, jako bývali s nimi.

Trochu mi to připomíná naše politiky, vymýšlejí vymyšlené. Co je špatného na koženém psím náhubku? Proč s agresivním psem více nepracovat a nechodit k výcvikovému specialistovi? Vždyť ve většině případů je chyba v majiteli a ne v psovi. Pes se agresivní nerodí, i když nějaké vrozené dispozice si do života od rodičů samozřejmě přináší. Hned tak radikální a pro psa trvalý zákrok jako je obrušování zubů se mi osobně vůbec nelíbí.

Jaký máte názor vy na takovéto postupy při problémovém chování psích hříšníků? Napište nám o tom do komentářů dolů pod článkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..